Spring naar de inhoud

WAAROM B&B PORTA SUPERIA?

MEER DAN EEN B&B!

ONZE NAAM

Porta Superia: De Poort tot Mechelen en Uw Onvergetelijke Verblijf


De naam Porta Superia is meer dan een naam. Het is een symbool van onze missie om een toegangspoort tot de stad Mechelen te zijn voor onze gasten.

Gelegen nabij de Porta Superio, de oudste en belangrijkste toegangspoort tot de stad, hopen we u te inspireren om de stad te verkennen en te genieten van al haar schoonheid.

De naam is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Mechelen, en tegelijkertijd een belofte om u een moderne en comfortabele ervaring te bieden. We combineren elegante kamers met moderne technologie en onberispelijke service om u een onvergetelijk verblijf te garanderen.

De naam Porta Superia is niet toevallig gekozen.

Het was een vriendin die ons inspireerde om de Latijnse benaming van de

Brusselse Poort te transformeren in een naam die klinkt als een belofte.

En die belofte maken we waar: al meer dan 9 jaar ontvangen we onze

gasten met warmte en aandacht. We zijn dan ook enorm trots op de lovende recensies die we van onze gasten ontvangen.

Porta Superia is meer dan een B&B. Het is een plek waar u kunt ontspannen, onthaasten en genieten. We nodigen u van harte uit om onze gastvrijheid te ervaren en de magie van Mechelen te ontdekken.

"Waarom maak je er niet SUPERIA van? zei ze en alles viel in een plooi"

GESCHIEDENIS


2010

Van Droom tot Realiteit:

Porta Superia B&B Mechelen


Het begon met een droom. Een droom die diep in ons hart woelde, een verlangen om iets unieks te creëren. Wat begon als een vage schets op een servet, groeide al snel uit tot een concrete visie: Porta Superia B&B Mechelen.

We wisten dat het geen gemakkelijke reis zou worden. Ons toenmalige huis transformeren tot een luxueuze oase voor gasten, dat was een flinke opgave. Maar met vastberadenheid en passie gingen we de uitdaging aan.

Vijf jaar lang werd er met hart en ziel gerenoveerd. We

tekenden en hertekenden, bekeken elk detail met de grootste precisie, en lieten ons leiden door onze passie voor perfectie.

Het resultaat? Een parel van een B&B, waar gasten zich thuis voelen en waar ze kunnen genieten van een onvergetelijke ervaring.

Elke steen, elke knikker, elk detail draagt ons stempel.

En in 2015, na al die jaren van toewijding, is de droom eindelijk werkelijkheid geworden.

2015

Porta Superia B&B is meer dan alleen een slaapplaats.


Porta Superia B&B Mechelen is een oase van rust en comfort.

Het is een droom die werkelijkheid is geworden, een plek waar gasten kunnen ontspannen, dromen, nieuwe herinneringen kunnen creëren en genieten van de prachtige stad Mechelen

We nodigen je van harte uit om onze droom te komen beleven.

Kom langs in Porta Superia B&B Mechelen en laat je verrassen door onze unieke gastvrijheid, onze prachtige kamers en de magische sfeer en charme van onze B&B.

Passie voor Leven,

Reizen en Gastvrijheid


Onze passie? Het leven ten volle leven!

We geloven in het koesteren van dierbare momenten, in het zorgen voor elkaar en in het ontdekken van de schoonheid die de wereld te bieden heeft. Reizen voert ons niet alleen naar adembenemende bestemmingen, maar inspireert ons ook om onze gasten met diezelfde passie te ontvangen.

We streven ernaar om een thuis te creëren weg van huis, een plek waar gasten zich kunnen ontspannen en waar ze zich geliefd en gewaardeerd voelen. De warmte van onze gastvrijheid, gecombineerd met onze oog voor detail, zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Onze passie voor gastvrijheid bleef niet onopgemerkt. Al snel kregen we meer en meer gasten en werd ons toenmalige pand te klein. De zoektocht naar een groter pand begon, met als doel onze droom van een ultieme B&B-beleving te realiseren.

In Porta Superia B&B Mechelen vloeien al onze passies samen. Hier combineren we onze liefde voor reizen, onze passie voor gastvrijheid en onze toewijding aan het creëren van een unieke en onvergetelijke ervaring voor onze gasten.

0

GASTEN

0

JAAR

4.9

GEMIDDELDE TEVREDENHEID

WIE ZIJN WIJ?

Kurt en Michael

De drijvende kracht achter Porta Superia

Als trotse eigenaars van Porta Superia Boutique B&B, zijn we meer dan gastenheren. We zijn passionele gedreven mensen die hun hart en ziel in hun B&B hebben gestoken.

Michael, met zijn oog voor detail en perfectionisme, zorgt ervoor dat elke kamer er piekfijn uitziet. Hij is de stille kracht achter de schermen, die altijd klaarstaat om te helpen waar nodig.

Kurt, daarentegen, is de charmante gastheer die met zijn warmte en enthousiasme de gasten in ontvangst neemt. Hij kent de stad Mechelen door en door en deelt zijn tips en favorieten met plezier met de gasten.

Samen vormen wij een perfect duo. We vullen elkaar perfect aan en streven ernaar om elke gast een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Onze passie voor gastvrijheid, onze toewijding aan kwaliteit en onze warme persoonlijkheid maken Porta Superia Boutique B&B tot een unieke plek.

ONZE ECOLOGISCHE VISIE

Groene vingers, blije vibes: Duurzaam chillen bij Porta Superia

Bij Porta Superia B&B houden we van onze planeet. We zijn dan ook supertrots op onze groene vingers en onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

We zijn geen saaie types die preken over ecologie. Nee hoor, we geloven in duurzaamheid met een glimlach. We vinden dat je best kunt genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft, zonder de planeet uit te putten.

Dus hoe doen we dat?

  • We gebruiken groene energie. De zon schijnt op onze zonnepanelen en de wind blaast bijna door onze windturbines. Zo zijn we bijna volledig zelfvoorzienend in energie!
  • We besparen water. We hebben waterbesparende kranen en douches, en we gebruiken regenwater om onze planten te water geven. Onze douches zijn zelfs uniek in Vlaanderen omdat zijn uitgerust met NASA-technologie en tot 65% waterbesparend zijn
  • We recycleren en composteren alsof ons leven ervan afhangt (en dat doet het!). We scheiden ons afval en composteren onze keukenresten. Zo zorgen we dat er zo min mogelijk afval naar de verbrandingsoven gaat.
  • We gebruiken lokale producten.We kopen onze producten zo veel mogelijk bij lokale boeren en leveranciers. Zo steunen we de lokale economie en verkleinen we onze CO2-voetafdruk.

We zijn ervan overtuigd dat kleine beetjes een groot verschil kunnen maken. En we hopen dat we onze gasten kunnen inspireren om ook kleine stappen te zetten in de richting van een duurzamere wereld.

Dus kom langs bij Porta Superia B&B en geniet van een heerlijk verblijf met een goed geweten!

#groenvingers #blijhart #duurzaamheid #metdeglimlach #portasuperia

"Je moet niet alles perfect willlen doen, vele kleine imperfecte acties, zijn nog steeds beter dan niks doen"

Green key logo

GROENE SLEUTEL, SUPERTROTS!

Porta Superia B&B mag zich met trots houder van een Green Key noemen. Dit keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Waarom zijn we zo trots op onze Green Key?

  • Omdat we bewijzen dat luxe en comfort perfect samengaan met ecologische verantwoordelijkheid.
  • Omdat we onze gasten willen inspireren om bewustere keuzes te maken.
  • Omdat we samen met onze gasten willen bijdragen aan een betere toekomst.


Een Green Key betekent dat we:

  • Strenge criteria op het gebied van energie, water, afval en inkoop naleven.
  • Continu op zoek gaan naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Onze gasten informeren over onze duurzame inspanningen.

Dus ben je op zoek naar een comfortabele én duurzame overnachting in Mechelen? Kies dan voor Porta Superia B&B!

#greenkey #duurzaam #ecologisch #mechelen #portasuperia

Wil je graag onze volledig engagement omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO-beleidsverklaring) lezen? Dan kan je deze hier bekijken.

Benieuwd hoe het zit met onze energetische en CO² voetafdruk? Bekijk dan hier onze cijfers.


MOOIE BEOORDELINGEN DOOR ONZE GASTEN

Je moet ons niet geloven hoor!

Gezellige B&B op wandelafstand van station Mechelen. Grandioze oude woning die door de uitbaters op een fantastische manier in ere hersteld is. Ruime kamers met airconditioning en uitmuntend comfort. Geweldige gastheren.

Twylah

Smaakvol ingerichte b&b, super ontvangst en lekker ontbijt! Alles op en aan voor een mooie prijs. Groot voordeel is dat alles op wandelafstand bereikbaar is. 5 min tot aan het station, kleine 15 min tot in het centrum. Wij komen zeker nog terug!

Robin