MAATREGELEN TEGEN COVID-19 BIJ PORTA SUPERIA

  • Check-in & check-out : Wij checken u in met gepaste voorzorgsmaatregelen en leggen nog eens ons volledig protocol uit.
  • Gepaste afstand in Porta Superia : wij beschikken slechts over 5 kamers. Het is dus niet moeilijk om op elk moment de 1,5 m afstand te waarborgen. Ook is het dragen van het mondmasker in onze algemene delen verplicht en vragen wij aan onze gasten om telkens bij binnenkomst de handen te ontsmetten.
  • Ventilatie : iedere kamer heeft een eigen ventilatiesysteem dat niet met elkaar verbonden is. De lucht in de kamers wordt iedere 3 uur volledig automatisch ververst.
  • Hygiëne in het B&B :Wij garanderen regelmatige desinfectie van blootgestelde oppervlakken zoals deurgrepen en trapleuningen met antibacteriële vloeistoffen. Het sanitair in uw kamer wordt met extra zorg en desinfecterende middelen gereinigd. Elke kamer wordt na vertrek, zorgvuldig gepoetst, gedesinfecteerd, permanent verlucht en indien mogelijk 24uur niet-verhuurd. Indien u langer dan één nacht verblijft, wordt uw kamer tussentijds niet schoongemaakt voor uw en onze veiligheid. U kan steeds extra propere handdoeken vragen of andere benodigdheden voor op uw kamer. Op ieder verdiep hangen er ook dispensers met desinfecterende handgel.
  • Maatregelen bij het ontbijt / diner : Het ontbijt wordt opnieuw in onze ontbijtruimte of bij goed weer in onze tuin voorzien (100% social distancing + CO2 monitoring). Hierbij mag u uw mondmasker afdoen als u neerzit. Op sommige van onze kamers ( Mrs. Ginger; Mr. Alan ) is er nog steeds een eettafel aanwezig. Voor uw diner kan u op deze kamers eventueel nog steeds kiezen voor delivery of take-away, waar u de avond gezellig en vol romantiek kan doorbrengen. De restaurants in Mechelen zijn zowel binnen als buiten geopend tot 01u. Hou hier rekening mee en reserveer tijdig!
  • Let wel op! De Belgische overheid vraagt dat toekomstige gasten die symptomen hebben die op COVID-19 kunnen wijzen, of die in de 14 dagen voor hun gepland verblijf in contact zijn geweest met een persoon met COVOD-19 of met symptomen die op COVID-19 duiden, hun verblijf uitstellen.
  • Voor onze buitenlandse gasten : Lees steeds de verplichtingen/eisen die u opgelegd worden via de website van uw overheid voor dat u naar België afreist en U dient natuurlijk ook rekening te houden met de huidige maatregelen in België, (testing, quarantaine (dit is verschillend per land van herkomst), sociaal contact, mondmaskerplicht etc.
  • Op de overheidssite www.info-coronavirus.be vind je over bovenstaande veel informatie.

Om nog door de bomen het bos te kunnen zien hebben wij een paar belangrijke links op een rijtje gezet:

Tot slot willen wij nog even jullie aandacht vestigen op het feit dat het Passagier Lokalisatie Formulier nog steeds van kracht blijft. Dit formulier moet ingevuld worden door: alle personen die naar België reizen, behalve: wanneer ze minder dan 48 uur in België blijven, wanneer ze naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur. iedereen die met het vliegtuig of per boot naar België reist iedereen die met de trein of bus reist vanuit een land buiten de EU of Schengenzone.

We dragen allen bij 

tot het stoppen van dit virus!

Mondmaskerplicht in de binnenstad

In de stad Mechelen wordt er niet meer gevraagd om het mondmasker te dragen op straat, enkel en alleen indien er teveel mensen aanwezig zijn en de min. afstand van 1,5 m niet kan gegarandeerd worden.

In de winkels en horecazaken bent u dit nog steeds verplicht.

U kan steeds een druktebarometer raadplegen op de website van shoppenin.mechelen.be om te zien hoe druk het in de binnenstad is.

Plan Mondmasker Plicht vanaf 8 juni 2021 in Mechelen

VEILIGHEID VOOROP

ONS ONTBIJT WORDT MET DE GROOTSE ZORG BEREIDT

We houden met alle regels rekening als het komt op het bereiden van uw ontbijt! zowel volgens de regels van het FAVV ( Federaal Agentschap van Voedselveiligheid) als volgens de extra COVID-19 maatregelen.

Wij selecteren als onze producten met de grootste zorg en kopen klein in bij lokale handelaars, zo kunnen we steeds versheid en de afkomst garanderen.