Spring naar de inhoud

MAATREGELEN TEGEN COVID-19 BIJ PORTA SUPERIA

DE BELGISCHE CORONABAROMETER STAAT MOMENTEEL OP: GEEL

Dit houdt in :

 • COVID SAFE TICKET (CST) of QR-CODE : voor al onze gasten is er geen verplichting meer om de QR-code te laten scannen
 • MONDMASKER: Het dragen van het mondmasker in onze gemeenschappelijke delen, is niet meer verplicht Onze regering raadt echter nog steeds aan om in binnenruimten een mondmasker te dragen.
 • CHECK-IN & CHECK-OUT : Wij checken u nog steeds in met gepaste voorzorgsmaatregelen.
 • GEPASTE AFSTAND IN PORTA SUPERIA : wij beschikken slechts over 5 kamers. Het is dus niet moeilijk om op elk moment de 1,5 m afstand te waarborgen. Wij vragen nog steeds aan onze gasten om telkens bij binnenkomst de handen te ontsmetten.
 • VENTILATIE & CO2-MONITORING: iedere kamer heeft een eigen ventilatiesysteem dat niet met elkaar verbonden is. De lucht in de kamers wordt iedere 3 uur volledig automatisch ververst. Ook is onze ganse B&B uitgerust met luchtzuivering die de lucht tot 6 x per uur zuiveren en zo 99,995 % van het Sars-Covid2- en andere virussen uit de lucht zuivert. In de gemeenschappelijke ruimte is een CO2-meetsysteem voorzien.
 • HYGIËNE IN ONS B&B :Wij garanderen regelmatige desinfectie van blootgestelde oppervlakken zoals deurgrepen en trapleuningen met antibacteriële vloeistoffen. Het sanitair in uw kamer wordt met extra zorg en desinfecterende middelen gereinigd. Elke kamer wordt na vertrek, zorgvuldig gepoetst, gedesinfecteerd, permanent verlucht en indien mogelijk 24uur niet verhuurd. Indien u langer dan één nacht verblijft, wordt uw kamer tussentijds niet schoongemaakt voor uw en onze veiligheid. U kan steeds extra propere handdoeken vragen of andere benodigdheden voor op uw kamer. Op ieder verdiep hangen er ook dispensers met desinfecterende handgel.
 • MAATREGELEN BIJ ONTBIJT : Het ontbijt wordt in onze ontbijtruimte of bij goed weer in onze tuin voorzien (100% social distancing + CO2 monitoring).
 • LET WEL OP! De Belgische overheid vraagt dat toekomstige gasten die symptomen hebben die op COVID-19 kunnen wijzen, of die in de 14 dagen voor hun gepland verblijf in contact zijn geweest met een persoon met COVOD-19 of met symptomen die op COVID-19 duiden, hun verblijf uitstellen.
 • Voor onze buitenlandse gasten : De test- en quarantaineverplichtingen vallen weg voor wie naar België reist en beschikt over één van de drie geldige COVID-certificaten ( vaccinatie, test of herstel):
 • het vaccinatiecertificaat is 270 dagen geldig bij een basisvaccinatie en onbeperkt bij een boostervaccinatie.
 • het testcertificaat zal 24 uur geldig zijn voor een Rapid Antigen Test (RAT). Merk op: enkel RAT die zijn goedgekeurd op Europees niveau komen in aanmerking.
 • PCR-testen zijn 72 uur geldig.
 • Voor mensen die uit landen komen met zogenaamde verontrustende varianten, blijven wel de specifieke test- en quarantaineregels gelden.
 • Lees steeds de verplichtingen/eisen die u opgelegd worden via de website van uw overheid voor dat u naar België afreist en U dient natuurlijk ook rekening te houden met de huidige maatregelen in België, (testing, quarantaine (dit is verschillend per land van herkomst), sociaal contact, mondmaskerplicht etc. Meer info kan u steeds vinden op de website Re-Open Eu.
 • Op de overheidssite www.info-coronavirus.be vind je ook alle info over bovenstaande terug in detail.

Tot slot willen wij nog even jullie aandacht vestigen op het feit dat vanaf 11/03 het Passagier Lokalisatie Formulier enkel dient ingevuld te worden indien jullie met een vervoerder naar België komen vanuit een land buiten de EU of Schengenzone dat niet op de witte lijst van de Europese Unie staat.

We dragen allen bij 

tot het stoppen van dit virus!

Bij Porta Superia overnachten is kiezen voor een veilige en constant bewaakte luchtkwaliteit.

Wij doen dit in combinatie met sensoren en luchtreinigingsapparatuur die 99,995% van alle schadelijke virussen, bacteriën, fijne stofdeeltjes en geuren verwijderen uit de lucht en zorgen voor de meest gezonde omgevingslucht, zowel op onze kamers als in de gemeenschappelijke delen van onze B&B

Mondmaskerplicht in de binnenstad is weggevallen

In de stad Mechelen wordt er niet meer gevraagd om het mondmasker te dragen op straat of in de winkels, enkel en alleen indien er teveel mensen aanwezig zijn en de min. afstand van 1,5 m niet kan gegarandeerd worden.

U kan steeds een druktebarometer raadplegen op de website van shoppenin.mechelen.be om te zien hoe druk het in de binnenstad is.

Logo Stad Mechelen

VEILIGHEID VOOROP

ONS ONTBIJT WORDT MET DE GROOTSE ZORG BEREIDT

We houden met alle regels rekening als het komt op het bereiden van uw ontbijt! zowel volgens de regels van het FAVV ( Federaal Agentschap van Voedselveiligheid) als volgens de extra COVID-19 maatregelen.

Wij selecteren als onze producten met de grootste zorg en kopen klein in bij lokale handelaars, zo kunnen we steeds versheid en de afkomst garanderen.